Продукти за потентност - какво се увеличава и какво намалява?

пилешки яйца и банан за повишаване на потентността

Основният списък с храни за повишаване на потентността включва морски дарове, семена и ядки - те съдържат йод и цинк, които са важни за производството на тестостерон и други мъжки хормони. Ако тези продукти не са включени във вашата диета, потентността може да намалее.

В допълнение, храни за понижаване на потентността са източници на транс-мазнини (чипс, бързо хранене), бързи въглехидрати (сладки газирани напитки) и прекомерни количества наситени мазнини (мастни меса). Всеки от тези продукти уврежда потентността чрез специален механизъм на метаболитни нарушения.

Влияние на продуктите върху потентността

ястия с патладжан за повишаване на потентността

Много храни, които ядем всеки ден, са в състояние да увеличат или намалят потентността и сексуалното либидо. Причината е проста – балансът на хранителните вещества и наличието на вредни химични съединения (например трансмазнини) в продукта.

Навиците също в крайна сметка влияят върху качеството на ерекцията. Например, пушенето намалява еластичността на кръвоносните съдове - включително съдовете на пениса. Да не говорим, че редовната консумация на алкохол също понижава нивата на тестостерон, влошавайки потентността.

Как да увеличим потентността

Силовите тренировки са един от най -лесните начини за увеличаване на производството на тестостерон и други мъжки полови хормони - което определено увеличава потентността. Да не говорим, мускулестата и атлетична фигура значително ще увеличи сексапила ви.

Добрата новина е, че диетата, необходима за мускулния растеж, има положителен ефект върху хормоналните нива и в крайна сметка води до повишено либидо. Освен това месните продукти съдържат цинк и желязо, които са ключови хранителни вещества за потентността.

Здрава ерекция

За много мъже здравето е преди всичко здравословна потентност. За съжаление да я загубиш не е толкова трудно, особено ако пренебрегнеш простите неща. 20 храни, вредни за потентността, които трябва да се избягват.

 1. Произведените в търговската мрежа говеждо, пилешко и свинско съдържат значителни количества хормони, които се добавят към животинските храни, за да ускорят наддаването на тегло. Когато се консумира голямо количество такова месо, хормоналният фон се променя.
 2. Най -сложният удар по мъжката сила е бирата. Освен алкохол, той съдържа фитоестрогени - женски полови хормони. Биреното коремче на мъжа е индикатор за началото на женското затлъстяване.
 3. Дори и най -слабото лекарство, марихуаната понижава нивото на тестостерон в кръвта и нарушава координираното отделяне на хормони. Освен това марихуаната уврежда хромозомите, като по този начин причинява генетични мутации.
 4. Най -често еректилната дисфункция възниква след прием на антидепресанти. При продължителна употреба тези лекарства могат да причинят промени в двигателните центрове на мозъка и да доведат до развитие на паркинсонизъм.
 5. Основният патологичен ефект на никотина е постоянен спазъм (т. е. стесняване) на съдове с малък калибър, включително тези, които доставят кръв към пениса. В допълнение, атеросклерозата се развива от тютюнопушенето, което води до запушване на кръвоносните съдове.
 6. Трансгенните мазнини, открити в нездравословна храна, маргарин и дори сладолед, причиняват генни мутации и хормонални промени. Най -важното е, че понижават нивата на тестостерон.
 7. Изследванията показват, че от 200 -те най -често срещани лекарства, 16 са способни да причинят импотентност. Списъкът включваше лекарства, използвани за хипертония, спазмолитици, успокоителни, хапчета за сън и средства за лечение на стомашна язва.
 8. Кофеинът унищожава свободния тестостерон, което в крайна сметка повишава нивата на женските хормони. От друга страна, кофеинът не трае толкова дълго и бързо се елиминира от тялото.
 9. Основната причина за нарушаване на качеството на ерекцията на фона на консумация на алкохол е нарушение на чернодробната функция и в резултат на това нарушение на обмена на мъжки хормони, от които зависи нормалната сексуална функция.
 10. Тялото произвежда тестостерон, хормон на растежа и други основни хормони по време на сън. Съответно, неговият дефицит се отразява негативно както на имунитета, така и на поддържането на мъжката сила.
 11. Печените и печените изделия съдържат няколко храни, които намаляват нивата на тестостерон: киселини, дрожди и захар. От друга страна, това не важи за черен и без дрожди бял хляб.
 12. Тялото приема висока концентрация на анаболни стероиди в кръвта за повишено съдържание на тестостерон. В резултат на това производството на собствени мъжки полови хормони се инхибира и тестисите, оставени без работа, намаляват по размер.
 13. Многобройни проучвания показват убедително, че при тези, които са прикрепени към седлото и въртят педали усърдно, кръвоносните съдове, които отиват към пениса, се прищипват и кръвоснабдяването на тазовите органи се нарушава.
 14. От една страна, тялото се нуждае от холестерол, за да произвежда тестостерон, но, от друга страна, излишъкът му води до запушване на кръвоносните съдове. Включително съдовете на пениса, което значително влошава ерекцията.
 15. Колбас и различни пушени меса съдържат течен дим. При поглъщане той причинява токсично увреждане на тъканите на тестисите - жлезите, които произвеждат 95% от тестостерона в организма.
 16. Високата кръвна захар е един от основните рискови фактори за импотентност. Молекулите на глюкозата инхибират работата на нервните окончания, което се отразява негативно на ерекцията. Безопасна доза захар е не повече от 50 g на ден.
 17. Естественото мастно мляко съдържа естествен говежди естроген. Следователно млякото в големи количества е полезно за деца и жени, а не за мъже. Количеството играе основната роля и тук. Млякото е безопасно до един литър на ден.
 18. Експериментално е доказано, че повишеното съдържание на натрий намалява производството на тестостерон. Солта е естествено необходима за регулиране на водния баланс в тялото. Но всичко се нуждае от мярка. Не солта е вредна, а нейният излишък.
 19. При затлъстяване хормоналният баланс рязко се нарушава, производството на тестостерон намалява и нивото на глюкозата в кръвта се повишава. Вторичните сексуални характеристики стават по -слабо изразени, има проблеми с ерекцията.
 20. Соята съдържа фитоестрогени - растителни аналози на женския полов хормон. В малки количества е безвреден, но не е подходящ като пълен заместител на месото, тъй като производството на мъжки полови хормони е инхибирано.