Как да увеличите потентността

Здравословното хранене и физическата активност са ключът към добрата потентност при мъжете

Как да увеличим потентността при мъжете? Човек, който по природа е пълен със сила и здраве, се характеризира с увереността, че ще остане толкова силен и здрав през дългите и щастливи години от живота си. И че пренебрегването на основите на правилното хранене, яденето на неограничено количество любими, но вредни храни, няма да му повлияе по никакъв начин. И това снизходително отношение към физическата активност, лошите навици ще му се размине. Ех, не! - тялото е възмутено, рано или късно реагира на такова пренебрегване на провал.

Проблеми с потентността

При мъжа съответният провал често се превръща в проблеми с потентността: слаба и евентуално не дълготрайна ерекция, намаляване на сексуалното желание, намаляване на качеството на спермата . . . предишната страхотна форма? Отговорът е прост: следвайте познатите правила на здравословния начин на живот от детството, отделяйте дължимото внимание на храненето и спортните тренировки, получавате достатъчно почивка и по -малко нервност.

При първите проблеми с потентността и още по -добре - за да ги предотвратите, е много важно да балансирате диетата и да снабдите организма с всички онези вещества, които могат да повлияят благоприятно върху сексуалната способност и качеството на сексуалния живот.

Храна

За да се повиши потентността, е необходимо да се консумира достатъчно количество протеин в храната, но мазнините в храната не трябва да бъдат повече и не по -малко от 30 процента. Основният източник на протеини е месо, риба, яйца, ядки, боб, грах, млечни продукти.

Също така, за да се повиши потентността, е много важно мъжкото тяло да получава необходимите минерали и витамини от храната. Фосфорът има положителен ефект върху качеството на потентността, чиито основни източници могат да бъдат бадеми и фъстъци, тиквички, тиквени и слънчогледови семки, гъби, чесън, говеждо и агнешко месо, билки (магданоз, спанак, целина), раци, сушени сини сливи и стафиди.

Важен елемент в това отношение се счита и за цинка, който е необходим за производството на основния мъжки хормон - тестостерон. Можете да получите цинк, като ядете сурови яйца, грах и леща, овес, ръж, пшеница и черен дроб. Но трябва да се има предвид, че стандартната диета включва консумацията на 10 до 15 милиграма цинк в храната, но не повече от една трета от това количество се усвоява от организма и затова много експерти препоръчват прием на цинк дневно под формата таблетки и хранителни добавки.

Витамин Е е друг съществен елемент за пълноценна мъжка сила и можете да го получите от хляб, направен от пълнозърнести храни от пшеница и трици, пресни зърнени храни, ядки, соя, слънчогледово, фъстъчено и сусамово масло, банани, домати.

Стрес и неврози

Често временното изчезване на потентността е свързано с постоянен стрес и неврози, което означава, че за да се повиши потентността, е необходимо да се изключат тези фактори, които влияят негативно върху потентността. Масажните процедури, ароматните вани, часовете по йога и добрият сън ще ви помогнат да се справите с нервното напрежение. Експертите твърдят, че тревожността, нервността и липсата на морал често са пряко свързани с дефицита на витамин А.

В организма кои яйца могат да се попълнят. Ястията, приготвени с тяхното използване, са безброй: това са омлети, варени яйца и традиционни бъркани яйца, в които между другото е препоръчително да се добави лук, тъй като този продукт също е признат за много, много полезен за потентността.

Редовната физическа активност ще помогне за облекчаване на стреса, както и за насищане на тялото с лечебен кислород, ще накара кръвта да циркулира по -бързо през кръвоносната система и ще предотврати образуването на излишни килограми (които, между другото, нямат най -добър ефект върху потентността) . Физическата подготовка е призната за едно от основните условия за поддържане на тялото в тонус, а потентността - на ниво.

Натоварване на тялото

Трябва обаче да се помни, че умереното натоварване, което доставя удоволствие на самия човек, има благоприятен ефект върху потентността. Но прекомерната физическа активност води до умора и в резултат на това - до намаляване на потентността, така че основното в тренировките не е да се прекалява.

Успоредно с обучението ще бъде полезно да се правят контрастни седящи вани, редовно да се ходи в банята и да се участват в други видове закаляване.

Лоши навици

Освен това е изключително желателно да се отървете от навик, който е пагубен за потентността, ако има такъв: да се откажете от тютюнопушенето. Много е възможно да се повиши потентността чрез отхвърляне на цигарите, защото именно пушенето често се превръща в основна причина за сърдечно -съдови заболявания, което до голяма степен определя състоянието на потентността.

Необходимо е повишено внимание и по отношение на консумацията на алкохол: по принцип, като не се превишава дозата, препоръчана от лекарите, могат да се избегнат проблеми с потентността. Има доказателства, че чаша добро вино може дори да стимулира сексуалната активност. Като цяло препоръчителната доза алкохол на ден за поддържане на здравето и добрата потентност е, по отношение на чистия алкохол, 30 грама.

Лекарства за потентност

Напоследък лекарствата за повишаване на потентността, както и хранителните добавки, набират все по -голяма популярност. Което от тези лекарства да стане лекарството по избор, не трябва да го приемате без предварителна консултация с лекар. Само специалист може да определи дали е необходимо да се използват лекарства за повишаване на потентността и ако да, в каква доза да се приемат и за колко време.