Какви упражнения най-добре увеличават потентността?

Човек е изправен пред много задачи през целия си живот. В допълнение към класическите - отглеждане на син, изграждане на къща и засаждане на дърво - има още една важна задача. Не я записват в списъци, не говорят за нея в училище. Но всеки човек разбира: тази задача е една от най-важните в живота му. Секси със сигурност! Поддържайте потентността здрава и силна.

Известно е как да се предотвратят негативните ефекти върху мъжката полова функция. Водете здравословен начин на живот, избягвайте стресови ситуации, правете редовен секс. Един от основните ключове към успеха в поддържането на потентността е постоянното движение. Не хаотично тичане из стаята, а редовна физическа активност. Освен това, както върху тялото като цяло, така и поотделно върху мускула pubococcygeus, който е отговорен за потентността.

Какви са тези индивидуални упражнения? Ще ви кажем в статията.

Колко важна е физическата активност за здравето на мъжете?

Активният начин на живот е важен не само за потентността. Когато се движим много, кръвта се насища с кислород, предотвратявайки стагнация. Мускулите също работят за нас, когато ги напрягаме. Силните мускули при мъжа винаги са красива гледка и показател за здраво тяло.

Когато се движим малко, теглото се увеличава, а потентността намалява. Ограниченото движение може да доведе до възпаление в тазовите органи. Това се случва поради стагнация на венозна кръв в областта на слабините. И колкото по-малко кръв тече там, толкова по-слаба е ерекцията.

Изобщо не е необходимо да ходите всеки ден на фитнес, да се „убивате" и да вдигате желязо. Това може да стане само ако процесът ви харесва. Само за потентност - не. Но прибягването до редовни упражнения ще бъде полезно за тялото.

Упражненията във фитнеса са полезни за мъжката потентност

Ако говорим за фитнес залата като един от видовете дейност за мъж, тогава тя има няколко съществени предимства. Между тях:

 • Оптимално натоварване.Обикновено в залата се тренира цялото тяло. Натоварването се разпределя равномерно - на гърба, гърдите, ръцете, краката. В зависимост от тренировката. Идвайки във фитнеса, вие не само ще повишите нивата на тестостерон и съответно сексуалното желание, но и ще подобрите здравето на тялото си.
 • Отпуснете главата си.По време на упражненията се фокусираме върху техниката, броя на подходите и времето за почивка. Нямаме време да мислим за проблеми на работа или у дома. Главата е разтоварена! Не е ли това чудесен бонус в нашето бурно и нервно време?
 • Подобрено кръвообращение.Всяка тренировка увеличава притока на кръв. Това косвено влияе върху продължителността на половия акт и ерекцията.
 • Укрепване на мускулите на тазовото дъно.По един или друг начин не само тези мускули, които тренираме, но и съседните, се напрягат. Например, когато правите мъртва тяга, също усещате напрежение в слабините. Подсилените мускули на тазовото дъно са необходими за по-силни оргазми и по-често и по-продължително правене на любов.

Ще ви кажем в параграф какви упражнения конкретно ще помогнат за укрепване на увереността в леглото, а с това и на потентността. Но първо, за противопоказанията.

Противопоказания

важно! Трябва да усетите тялото си и да го слушате. Трябва обаче да се вслушате и в някои от показанията на лекарите.

Интимната гимнастика може да бъде противопоказана при мъжете в следните случаи:

 1. онкология;
 2. сърдечни аритмии;
 3. остър простатит;
 4. сърдечна недостатъчност и други.

В добър смисъл, вашият лекар трябва да даде препоръки за гимнастиката - трябва ли да я правите или не, какви упражнения да изпълнявате при импотентност.

Най-ефективните упражнения за повишаване на потентността

Сега ще разгледаме упражнения, които засягат локално интимната зона. Тоест те увеличават кръвоснабдяването именно в областта на слабините, подобряват функционирането на пениса и удължават продължителността на половия акт.

Упражнение, което влияе върху притока на кръв

 1. Кардио натоварвания.Това е, което стимулира кръвообращението. След бягане, плуване или тенис тялото ви ще ви благодари. Сърцето и това, което е под пояса, ще бъдат възнаградени с добра работа в бъдеще.
 2. Кардио упражненията ще помогнат на мъжа да ускори кръвообращението си
 3. Ти знаеш"Победа осем джедаи"? Не? Сега ще ви покажем. В джедайската йога се нарича победоносен. Всъщност това е обичайната осмица, описана от бедрата. След като се уморите от монотонните движения в безкраен кръг, можете да започнете свой собствен - завъртете бедрата си в различни посоки. Където поискаш! Ефектът ще бъде същият: кръвта ще се разпръсне през тазовите органи. С това упражнение ще подобрите не само потентността си, но и уменията си за движение в леглото.
 4. Наклони.Още едно полезно упражнение още от детската градина. Поставете краката си малко по-широко от разстоянието между раменете. След това огъвате торса си, опитвайки се да достигнете пода с ръце. Разтягането играе важна роля в това упражнение. Ето защо не трябва да бъдете ревностни веднага. Отначало ще са достатъчни 10-20 наклона, 3-4 подхода. След удобно време, около седмица, трябва да добавите броя на завоите, за да тренирате мускулите си по-ефективно. Добавете броя на наклоните, докато достигне 50. Упражнението ангажира мускулите на гърба, което увеличава пропускливостта на гръбначния мозък. А това от своя страна подобрява ерекцията и еякулацията.

Натоварвания, произвеждащи тестостерон

 1. Клякове.Като цяло тежките упражнения, които обикновено се изпълняват във фитнес залата с пълен комплект дъмбели, щанги или друго оборудване, са изключително полезни за повишаване на нивата на тестостерон. Например клекове. Да вземем опростена версия - клякания у дома. Ето как да го направите: поставете краката си на ширината на раменете, дори малко по-широко. Обърнете чорапите леко настрани от вас. Без да повдигате краката си от пода, започнете да седнете възможно най-ниско. Когато изпълнявате това упражнение, задните части трябва да са напрегнати. В самото дъно, преди да се издигнете, направете пауза за няколко секунди. И след това бавно се издигнете. Повторете упражнението още 20 пъти. Дръжте задните си части свити през цялото време, докато правите клекове. По този начин ще работите по-добре с мускулите, които влияят на потентността. Когато свикнете с упражнението, трябва да увеличите времето най-долу - от няколко до 10-15 секунди.
 2. Клековете помагат за развитието на мускулите, отговорни за потентността
 3. Сутрешно люлеене.Здравият мъж има еректирал пенис сутрин. Ако е в легнало положение, това показва сериозни нарушения. Така че пенисът ви е еректирал. Трябва да започнете да го „изпомпвате", тоест да го повдигате без ръце - с усилието на самия пенис. В началото на тренировката направете 5-10 удара. След това - постепенно увеличаване на натоварването. Когато постигнете овладяване на 40-50 повдигания, можете леко да натоварите пениса, да създадете допълнителна тежест. Например, облечете банските си гащи. Когато банските ви изглеждат твърде леки, можете да преминете към кърпа. Това упражнение зарежда не само пениса ви с тестостерон, но и вас със сила и енергия за целия ден.
 4. жаба.Начална позиция - акцент върху прави или леко свити ръце. Прилича на лицеви опори. Краката са изправени, поставяме ги на пръсти. Алтернативно дръпнете коленете си към гърдите - първо едното, после другото. Изпълнете 3 такива подхода 10 пъти. Упражнение, изпълнено с двата крака, се счита за пълен кръг. Използва се за загрявка по време на занимания по бойни изкуства - раздвижва добре кръвта и задейства мускулите. Можете постепенно да ускорите упражнението.
 5. Упражнение „Жаба за работа на мускулите на тазовата област на мъжа

Упражнения за нормална функция на простатата

 1. Тренировка за простата и „любовен мускул".Отлично упражнение за домашна употреба. При други условия е малко вероятно да успеете да го завършите - или не се отпуснете толкова, колкото трябва, или не го завършите. И така, трябва да поставите пръстите си върху областта между ануса и началото на растежа на тестисите. След това напрегнете тази област. Задръжте за 2-3 секунди, без да намалявате силата на компресия. След това се отпуснете. Повторете 10 пъти. За напреднали трениращи, дръжте зоната под напрежение за 10 секунди. Останалото е по план.
 2. Пеперуда.Тибетските монаси са мъдри хора. Те възприеха една практика, която по-късно се превърна в упражнение за увеличаване на потентността. Трябва да седнете в „поза лотос". Но не кръстосвайте краката си, а съединете стъпалата едно с друго. Помагайки си с ръце, опитайте се да преместите краката си, притиснати един до друг, възможно най-близо до областта на слабините. В същото време дръжте гърба си изправен и гледайте изправени. Опитваме се да притиснем лактите си към коленете, така че да докосват пода. Всичко е наред, ако не се получи от първия път. Натискът върху коленете трябва да се задържи за няколко секунди, като бавно разтягате мускулите на вътрешната част на бедрата. След няколко секунди отпуснете натиска, починете си и след това повторете.
 3. Ротисерия.Упражнение – за мускулите на слабините. Той кара кръвта да тече в тази област и добавя енергия към панталоните ви. Всичко, което трябва да направите, е да легнете по гръб. Повдигнете краката един по един и правете кръгови движения. Кракът е прав. Правете кръгови завои с максимална амплитуда, но не бързайте. Направете 3 серии на всеки крак.

Гимнастика за повишаване на мъжката потентност

 1. Ходене по задните части.Популярно упражнение както за момичета, така и за мъже. И това не е напразно. Така се тренират нужните ни мускули – в областта на слабините. Всичко, което трябва да направите, е да седнете на задните си части и да изпънете краката си пред себе си. Не разтваряйте краката си. Задача: извървете няколко метра напред и назад, сякаш ходите със задните си части - пренаредете ги като крака. При всяко движение се опитвайте да правите по-дълга крачка.
 2. Повишава потентността у дома чрез ходене по задните части
 3. Широка стъпка.Препоръчително е да правите това упражнение сутрин, след лека загрявка. Защото само по себе си то изисква поне малко гъвкавост и топло тяло. След загряване трябва да се изправите прави. По-добре е да вземете дъмбели - 3, 5, 10 кг. Теглото зависи от вашето обучение. Спуснете ръцете си с дъмбели покрай тялото. Направете широка крачка напред, като огънете коленете си под ъгъл от 90 градуса. Ръцете все още са в свободно положение покрай тялото, но не висят. Спряхме за няколко секунди и се върнахме в изходна позиция. Повторете 12 пъти на всеки крак.
 4. Подобно на бреза.Всичко, от което се нуждаете, е легло, стоящо до стената. Трябва да легнете така, че главата ви да е на половин метър от стената. След това повдигнете изправените си затворени крака нагоре. Започнете плавно да ги спускате към главата си. Опитайте се да докоснете стената с пръстите на краката си. Задръжте за 10 секунди. Ако почувствате дискомфорт, плавно се върнете в нормалната си позиция. Основното в това упражнение е да запазите дъха си. Не е нужно да го правите бързо, достатъчни са само няколко повторения всеки ден.

Днес има хиляди методи за повишаване на потентността у дома. Не е необходимо да прибягвате до хранителни добавки или да приемате лекарства, просто трябва да спортувате няколко месеца и ще видите резултата. Гимнастиката е по-бавен път от хапчетата, които действат веднага. Но не само пенисът ви, но и цялото ви тяло ще ви благодари за такава тренировка.